Внесоха шум в системата, резултатът е ясен. Правителство ще има, а

...
Внесоха шум в системата, резултатът е ясен. Правителство ще има, а
Коментари Харесай

Проф. Константинов за ротацията: Резултатът е ясен, предсрочни избори няма да има

" Внесоха звук в системата, резултатът е явен. Правителство ще има, а избори, няма да има. Оставката на премиера беше гласувана от ГЕРБ единомислещо ", това съобщи в ефира на bTV математикът проф. Михаил Константинов във връзка диалозите за ротацията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„ Ние не можем да си позволим да разклащаме южния фланг на НАТО, нещата на фронта не са добре сега и тук е нужна непоклатимост. Сега ще разберем дали в действителност посолството работи “, сподели още специалистът.

„ Има две значими неща. Оставката на Денков беше гласувана единомислещо, нищо че имаше възражения, че е подадена доста рано. Има вътрешно несъгласие в ГЕРБ по това. Ако те желаеха полемика по оставката, можеше да го създадат. Сега се случват придвижвания, които не са напълно ясни. Посланията на ГЕРБ съм към онази част вътре, която не е удовлетворена. А пък Политическа партия се обръщат към своите гласоподаватели “, добави още Константинов.

" Има още седем дни по конституция. Големите неща се случват отвън България. Трябва да мислим, а не да се занимаваме с нелепости. Предсрочни избори няма да има, а държавно управление, най-вероятно ще има ", сподели още той.

Припомняме, че президентът Румен Радев връчва през днешния ден в 12 ч. първия мандат за сформиране на нов кабинет в границите на 49-ото Народно заседание на ГЕРБ-СДС.

Очаква се досието да вземе Мария Габриел от ГЕРБ, вицепремиер и министър на външните работи в оставка, само че към момента не е ясно дали ще върна мандата изпълнен.

Късно вечерта в неделя сътрудниците в ръководството – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, свикаха конференции и си сложиха ултиматуми. Габриел сподели, че дават период на ПП-ДБ до 12 ч. през днешния ден да покажат, че имат предпочитание да споделят властта.

Ако не го създадат през днешния ден, тя ще върне на президента празна директория за правителство
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР